Arkitekturen

Verdensklasse orientering
mod lys og vand

Havnebryggen Stigsborg består af en ’u’-formet teglkarré, som er åbnet mod Limfjorden for at få mest muligt ud af den formidable udsigt. Med sin form og facademateriale peger bygningen tilbage til de klassiske teglstens-karreer i Aalborgs gamle bymidte, samtidig med at Havnebryggen Stigsborgs forskellige tegldetaljer giver et ekstra mangfoldigt og imødekommende indtryk. Glasværn på altanerne giver læ, samtidig med at det sikrer et uhindret udsyn mod omgivelserne. Gårdrummet er hævet for at skabe plads til parkering under bygningen og for at skabe optimal udsigt mod fjorden. Naturen, der er trukket med ind i gårdrummet, skaber miljø og liv – både for dyr og mennesker.

Privatliv selv i stueplan

Alle boliger i stueplan har hævede gulve for at sikre privatliv, således at det liv, der kommer på promenaden, som løber langs vandet neden for bygningen, skaber dynamik men ikke forstyrrer beboerne. På den måde har arkitekterne arbejdet på at skabe aktive, behagelige byrum, samtidig med at der er privatliv for dem, der bor i Havnebryggen Stigsborg.

Kontraster mellem det bløde og det skarpe

Bygningen forekommer imødekommende og venlig. Materialerne på facaderne er præget af det hjemlige, bløde og genkendelige, hvilket opnås via rustikke teglsten i varme, brændte nuancer. En moderne fortolkning af en særlig gammeldags teknik, der er brugt til fremstillingen af teglen, gør dem mere levende at se på og giver dem stoflighed i sig selv, hvilket resulterer i en nærmest blød og levende facade. Som kontrast til de bløde sten, står aluminiumsrammerne fra vinduerne skarpt.

”Nørresundby, hvor Havnebryggen Stigsborg ligger ned til Limfjorden, har en verdensklasse orientering. Lysforholdene og vandet gør stedet helt særligt.”

- Ida Richter Brændstrup​, Arkitekt og kreativ leder hos Arkitema
Besøg boligvælgeren og se ledige lejligheder,
priser, plantegninger og meget mere
Lad os snakke om
dine muligheder

Send os din mail og telefonnummer, så kontakter vi dig for et personligt møde.